Slik skaper du et vellykket event

Ønsker du å skape det beste arrangementet?

 

 

Slik skaper du et vellykket event. Vi gir deg tipsene.

 

Start planleggingen nå

Eventbransjen er topp ti mest stressende yrker i verden. Hvis du ønsker å redusere stressnivået betraktelig, bør du starte planleggingen så tidlig som mulig. Det kommer an på størrelsen til eventet, men tommelfingerregelen er å starte minimum tre til seks måneder eller ett år i forveien.

 

ROI – return of investment

Man kan måle resultater i alle typer arrangementer. Still deg spørsmålet, hva er hensikten og hva ønsker du å oppnå ved ditt event?

 

Finn dato og få bedre priser

I startfasen bør man begynne å sette av to aktuelle datoer. Da har du muligheten til å booke på det lokalet du ønsker å leie.
Et annet tips er finne datoer på steder som har lite belegg, da kan du faktisk forhandle deg til enda bedre priser.
Les også «slik finner du det perfekte lokalet»

 

Finnes det andre lignende eventer?

Det kan være lurt å sjekke om det finnes konkurrerende eller andre lignende eventer. Hvis du for eksempel ønsker å nå ut til nye deltakere og kunder, bør du stille deg spørsmålet om det er lurt å arrangere tett opp i mot det andre eventet. På den andre siden kan det være strategisk, da deltakerne er i «modus» og ønsker å oppleve et annet alternativ.

 

Type arrangement

Finn et tilpasset tema og husk den røde tråden. Det er viktig å velge riktig innhold ut i fra hvem deres målgruppe er. Alle typer eventer bør skape verdi for deltakere, sponsorer og samarbeidspartnere, i tillegg til alle andre interessenter.

 

Hvordan unngå No-show
Det er mange grunner til at no shows oppstår, derfor er det viktig å få en grundig forståelse av hvorfor deltakere ikke stiller opp. Dette vil kunne hjelpe deg tl å forbedre måten du kommuniserer med din målgruppe på.
Les mer om «hvordan unngå no-show»

 

Slik sørger du for å bli enda bedre

Tilbakemeldinger fra dine deltakere er meget verdifullt. Det sørger for at du alltid kan toppe ditt event og bli enda bedre til neste gang.

Det finnes mange programmer som gjør at du kan evaluere og analysere i etterkant av ditt arrangement. Vi har forskjellige erfaringer og kan trygt anbefale Surveymonkey som i utgangspunktet et gratis verktøy og kan oppgraderes ved behov. Gratisversjonen kan man ha så lenge du vil og man slipper forpliktelser til leverandøren.

 

Flere tips kommer underveis, så gjerne kom tilbake for å holde deg oppdatert.

 

 

 

Leave a Comment